Skip to main content
04 juni, 2024

Studerende fra Landsbyen Sølund donerer 10.000 kr. til Sølund Musik Festival

04 juni, 2024

Jeanette Bech, meritpædagogstuderende i Landsbyen Sølund, hus 6, har med sin klasse fra VIA Aarhus modtaget en pose penge fra SL, som de har valgt at overrække til Sølund Musik Festival.  

Telte, scener og boder pryder Landsbyen Sølunds landskab, og forberedelserne er i fuld gang. I næste uge starter musikken, og der venter nogle dage med fest og farver for festivalgæsterne.

Og netop fest og farver bliver der lidt mere af, efter, en donation netop er landet hos Sølund Musik Festival.

Jeanette Bech (tv) og Line Ingemann (th)

Jeanette Bech og Line Ingemann står foran den nu tomme Store Scene. I hånden har de en farverig check, som deres klasse i efteråret 2023 modtog fra SL. Det gjorde de, da de er det første hold med social-special-pædagogiske meritpædagoger.

Siden da, har de tygget på, hvad pengene skulle bruges til. En fest for holdkammeraterne, eller et foredrag, var nogle af tankerne. De nåede dog til enighed, da Sølund Musik Festival nærmede sig, og valgte at donere pengene til et betydningsfuldt formål,

Vi har været frivillige og oplevet den gode stemning på festivalen. Det er det helt rigtige sted, pengene havner. Vi, i klassen, arbejder alle med denne målgruppe. Det er en gruppe, som ligger vores hjerte meget nært. Vi vil dem – og vi vil gøre en forskel,” fortæller Jeanette Bech stolt med den farverige check i hænderne.

Hendes studiemakker Line Ingemann, Stefanshjemmet Aarhus, fortæller,

Alle skal have et indholdsrigt liv. Gæsterne ser frem til festivalen hele året. Vi donerer disse penge, så det kan gavne gæsterne og give dem en god oplevelse,” siger Line Ingemann, og Jeanette Bech tilføjer,

Det taler ind i alt det, Landsbyen Sølund står for. Fællesskab, nærvær og sammenhold

Donationen på 10.000 kroner, som blev overrakt i Landsbyen Sølund.

Sara Petersen og Sarah Theibel fra Sølund Musik Festival er mødt op for at modtage checken og takke for donationen. De fortæller, at pengene vil blive brugt i Luftrummet, et telt, hvor gæsterne har mulighed for at lave sjove aktiviteter under festivalperioden.

Det, at klassen selv har valgt, at pengene skal gå til festivalen og ikke til dem selv, er kærlighed, som gør, at vi kan arbejde ti procent mere,” siger en smilende Sarah Theibel.

Tovli Tirsdag åbner for Sølund Musik Festival tirsdag den 11. juni. Der kan fortsat købes billet for 65 kroner på Sølund Musik Festivals hjemmeside.