Skip to main content

Bevægelse bidrager til beboernes gode liv: Ny fast bamserute i Landsbyen Sølund 

25 april, 2024

I Landsbyen Sølund er der noget nyt at glæde sig over for både børn og voksne. En fast bamserute er en ny sjov udendørsaktivitet, der skal invitere til bevægelse i den smukke natur.  

Du har måske allerede spottet de nye beboere i Landsbyen Sølund. En hjort med vinger, en lyserød drage og en smilende hund i jakkesæt er netop flyttet ind. Deres nye hjem er en to kilometer kort bamserute, der starter ved Madpakkehuset, og snor sig igennem Landsbyen Sølunds stier.  

Bamseruten er lavet i samarbejde med Børnehuset Dyrehaven og Landsbyen Sølund, som ønsker at tilbyde en sjov aktivitet, og samtidig fremhæve vigtigheden af inklusion og bevægelse for alle.  

Bevægelse er afgørende for sundhed og trivsel, og det gælder særligt for personer med handicap. Fysisk aktivitet styrker ikke kun kroppen, det kan også forbedre mental sundhed og bidrage til et godt og betydningsfuldt liv.  

Bamseruten: 

  • Start ved Madpakkehuset (Stien mellem Dyrehaven og Sortesøvej)

  • Bamserne må udskiftes – hvis du tager en bamse, skal den erstattes af en ny 

  • Bamseruten bliver løbende udsmykket med kreative idéer, der skal tydeliggøre ruten

Bamseruten har særligt fokus på tilgængelighed for alle. Uanset om det er med kørestol eller for børnehavegruppen. Alle er velkomne på Bamseruten. Vi holder af, at være en landsby, hvor alle kan deltage i arrangementer, mødes og trives i de smukke omgivelser.  

Hvis du vil læse mere om betydningen af fysisk aktivitet for personer med handicap, kan du læse VIVEs rapport “Inspiration til botilbud – bevægelse kan styrke sundhed og livskvalitet

Find solbrillerne frem, hop i forårsjakken og lad jagten på bamser begynde.