Skip to main content

Sølund Musik Festival giver glæde og fællesskab

21 marts, 2024

En artikel fra TV2 har gjort opmærksom på, at Sølund Musik Festival er lukningstruet. Det har sat gang i en række reaktioner – blandt andet i Boenhed 12. 

“Festivalen skal reddes! Køb billet!” er nogle af de budskaber, man kan læse på Facebook, efter at Sølund Musik Festival har været i medierne grundet svigtende billetsalg. Noget, som kan resultere i, at årets festival bliver den sidste. 

Derfor opfordres der nu til, at man køber billetter, så den fyrre-årige sommertradition kan leve videre. 

I en artikel fra TV2 udtaler Lasse Mortensen, formand for Sølund Musik Festival,  

– Kommunerne og bostederne skal prioritere, at borgerne skal have mulighed for at komme på festival og få en oplevelse. Hvis vi vil bevare festivalen, er det det, der kræves. 

Festivalen er til stor gavn for beboere 

I Landsbyen Sølund, Boenhed 12, bliver festivalen prioriteret. Flemming Jensen er leder i boenheden, hvor en stor del af beboerne er gengangere til en betydningsfuld festival, som er en fast del af årets hjul. En tradition beboere og ansatte har stor glæde af. Han forklarer, at festivalen er fest, farver, god musik, glade mennesker, højt humør og livsglæde,  

“På Sølund Musik Festival er alle i samme båd, der er rum og plads. Festivalen har altid været der. For rigtig mange vil det blive et klart savn, det er der ingen tvivl om. Det vil efterlade et tomrum, et hul,” forklarer han.  

Få et indblik i, hvordan en dag på Sølund Musik Festival ser ud i denne video på Facebook.


Udpluk af kommentarer på TV2 facebook:
  • Det er sgu trist hvis det ender sådan.  
  • Sølund er som ilt for vores handicappede. Det er ugen hvor de mødes på kryds og tværs og har den skønneste fest. Tar gerne turen som pårørende for den gir mig akkurat lige så meget som det vores datter får ud af det. 
  • Håber Sølund festival må bestå🙏🏻Årets højdepunkt for mange sårbare i vores samfund🎹🎺🎼🍀 
  • Virkelig ik været godt hvis den festival drejede nøglen om og ha kommet på festivalen siden den gang jeg flyttede i et bosted og nu er jeg så blevet en af de frivilige og ville være virkelig ked af hvis den festival sku lukke ned 
  • Jeg kender mange der virkelig ser frem til den festival hvert år – ikke kun musikken, men også alt det sociale på tværs af byerne. 
  • Som frivillig på Sølund Festivalen de sidste 20 år er jeg altid kommet hjem fyldt op af kærlighed og glæde jeg er også på andre festivaller men de giver bare ikke det samme som på Sølund. 
  • Det er en katastrofe hvis Sølund Musik-Festival må lukke. Jeg har heldigvis haft mulighed for at være medhjælper på Sølund Musik-Festival hvert år i rigtig mange år og er hver eneste gang kommet hjem beriget med en overflod af kram, kærlighed og samvær – næsten benzin nok til hjertet for et helt år ❤ 
    Ville være så trist, hvis det skete🥺🥺🥺 

Billetter kan købes på Sølund Musik Festivals hjemmeside. Prisen for en publikumsbillet er 950 kroner, 900 kroner for ledsagere.