Skip to main content

Vild med sans: En sansedag for alle beboere og pårørende i Landsbyen Sølund

26 juni, 2024

Der er noget at glæde sig til. Snart bliver landsbyen forvandlet til et sanseparadis, der stimulerer alle kroppens vigtige sanser. Netværket for sanseintegration i Landsbyen Sølund inviterer nemlig til ”Vild med sans” torsdag den 29. august kl. 10.00-14.00.

”Vild med sans” er en dag for alle beboere, pårørende og medarbejdere i Landsbyen Sølund, hvor sanser, fællesskab, nærvær og det gode liv er i fokus.

På dagen kan du se, dufte, røre, føle, smage, høre og mærke kroppen. Det kan du gøre i din egen boenhed eller udforske de mange arrangementer, der bliver afholdt i hele landsbyen.

Alle kan deltageude som hjemme

Sansedagen tager udgangspunkt i beboernes individuelle behov. Alle kan deltage på deres præmisser. Vi er opmærksomme på, at ikke alle har mulighed for at deltage i aktiviteter rundt i Landsbyen Sølund, men vi synes, alle skal mærke, det er en særlig dag.

Derfor, vil der på dagen blive udleveret et sansekit til alle boenheder, således de beboere, der er hjemme, også får oplevelsen af, at der denne dag, er særligt fokus på sanserne.

En god dag for både beboere, pårørende og medarbejdere

Beboerne får mulighed for at få stimuleret de forskellige sanser, det vilde og det stille, møde naboen, føle nærvær og fællesskab.

Personale og pårørende får viden om sanserne, sanseintegration, og hvordan de forskellige sanser stimuleres. Derudover vil der være inspiration til nye aktiviteter, imens du kan møde kolleger, pårørende og beboere på tværs.

En særlig gæst

Det bliver Hammer Hammer fedt i landsbyen, når Jacob Haugaard kigger forbi. Han vil blandt andet male med beboerne, og mon ikke, om han også har andre ting i det muntre, farverige ærme.

Landsbyen vil summe af liv der berører alle sanser

Hvis du er i tvivl om, eller skal have genopfrisket, hvad for eksempel de auditive, olfaktoriske og proprioceptive sanser er, kan du blive klogere her.

Det færdige program vil blive offenliggjort snarest.

Vi glæder os til at komme kroppens sanser og hinanden ved.