Om Landsbyen Sølund
Velkommen til Landsbyen Sølund. Vi er Danmarks Største botilbud for voksne med betydeligt og varig nedsat fysisk og psykisk funktionsniveau. Landsbyen Sølund har siden 1935 været et fællesskab for unikke beboere og dygtige og kreative medarbejdere.
Beboernes gode liv
Gennem relationer, trives hver enkelt beboer med håb, drømme og udvikling. Landsbyens Sølund formål er at beboeren gives de bedste betingelser for at:
- Opleve sig sikker og tryg
- Opleve sig værdsat og elsket
- Opleve kærlighed og varme til andre
- Være engageret og inkluderet i fællesskaber
Det første vi møder, når vi kommer til Landsbyen Sølund er byskiltet. Byskiltet beskriver og sætter ramme for Landsbyen Sølund.
I Landsbyen Sølund kender vi hinanden og vi vil hinanden. Hos os har vi et stærkt naboskab, og vi er aldrig alene hjemme. Vi hylder det farverige, det finurlige og legende. Vi ved, at når vi kombinerer dét med høj faglighed, skaber vi gode liv for Landsbyens beboere. Vi tager alles liv alvorligt og møder hinanden i øjenhøjde. Alle beboere har værdi i vores fællesskab, fordi de er lige præcis dem, de er. Vores relationer er varme og nære og altid på beboerens præmisser og vi ved, at beboerens nære pårørende er betydningsfulde for beboerens gode liv. .
Landsbyen Sølunds by- og vejskilte
I Landsbyen Sølund har vi et byskilt og 4 vejskilte, som tilsammen giver os en forpligtende ramme og retning, så vi sammen lykkes med at skabe gode liv for Landsbyens beboere. Vi repræsenterer alle vores Landsby, både når vi går på arbejde i Landsbyen, og når vi er “ude i verden”. Landsbyens vejskilte skal kunne genkendes og mærkes i det vi siger og gør.
Vores fælles udvikling i Landsbyen Sølund
Vores fælles udvikling i Landsbyen Sølund har vi skabt sammen. Vi har alle et ansvar og en forpligtigelse til at understøtte og bidrage til udviklingen af landsbyen. Det gælder i alle roller, funktioner og arbejdsfællesskaber, vi er en del af.
Cirkler, rådføring og beslutninger i Landsbyen Sølund
I Landsbyen Sølunds by- og vejskilte står der skrevet, at vi er fælles om at tage initiativ og ansvar. Når vi arbejder i cirkler, giver vi hinanden mulighed for indflydelse, deltagelse og retten til at beslutte. I nedenstående link. kan du læse om, hvordan arbejdet med cirkler, rådføring, beslutningsprocesser og prøvehandlinger understøtter formålet.